Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Μελέτες.... αμελέτητες!!!  


Άλλη μια μελέτη γιά το Δέλτα του Έβρου έκανε την εμφάνισή της…
.
Πρίν λίγες μέρες, ο φορέας διαχείρισης κάλεσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής για να τους ενημερώσει σχετικά.
   Στο πολυπληθές ακροατήριο των 5 κτηνοτρόφων που παραβρέθηκαν, για μια ακόμη φορά, άλλη μια εταιρεία μελετών παρουσίασε μια ακόμη μελέτη για το δέλτα.
Άλλη μιά copy + paste μελέτη; Πότε έγινε; Με ποιόν μίλησαν οι αόρατοι ερευνητές; Γιατί δεν τους είδε ούτε τους άκουσε κανείς; Το Δέλτα του Έβρου πάει και πέρα απ΄τα Λουτρά. Το ξέρουν άραγε; Πως γίνεται να μελετήσεις ένα χώρο, χωρίς να τον επισκεφθείς, να γνωρίσεις τους κατοίκους του, να μιλήσεις με τους φορείς που τους εκπροσωπούν;
   Τις μελέτες αυτές τις εκπονούν επιστήμονες που καλοπληρώνονται, με χρήματα του Ελληνικού λαού, έτσι δεν είναι;
   Τα ίδια είχαμε και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν, κάποιοι άλλοι μελετητές, παρουσίασαν μια ακόμη μελέτη με τον βαρύγδουπο τίτλο: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ», μόνο που τότε οι βαρκάρηδες που την παρακολούθησαν ήταν 9.
   Και θα βγούν αύριο να πουν ότι ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία. Θα μιλήσουν, ίσως και για κοινωνική συναίνεση.

   Και στις δύο περιπτώσεις, οι τρομεροί αυτοί τύποι, μας είπαν εντελώς δημοκρατικά ότι «οι πιθανότητες εφαρμογής της Κ.Υ.Α.4110 είναι ισχνές, αλλά είναι ο μόνος νόμος που έχουμε και μ΄αυτόν θα πορευτούμε» και ότι «ο φορέας διαχείρισης υπολειτουργεί, δεν είναι αποδεκτός από κανέναν, αλλά είναι η μόνη αρμόδια αρχή, σας αρέσει δεν σας αρέσει».
Ε δεν μας αρέσει. Και υπό άλλες συνθήκες θα γελούσαμε μ΄αυτές τις μελέτες. Αλλά τα πράματα είναι πολύ σοβαρότερα απ΄ότι φαίνονται.

   Γιατί όταν οι 300 του κοινοβουλίου κληθούν να νομοθετήσουν για το χώρο μας κι επειδή είναι άσχετοι με το Δέλτα του Έβρου, τότε οι «διαχειριστές» αυτοί που θέλουν να κάνουν τον τόπο μας τσιφλίκι τους, αυτές τις αμελέτητες «μελέτες» θα τους πλασάρουν για ενημέρωση.
 Γρηγορείτε….


Γιώργος ΑποστολόπουλοςΓιά περισσότερα: http://evrodelta.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου